/customers/shimbukan.se/shimbukan.se/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/wp-cache/wp-cache-phase1.php Shimbukan Skellefteå Budoklubb

Uppstart höstterminen 2015

Nu startar vi igång höstterminen 2015 med öppet hus på Budokan lördag 29 augusti kl. 12-16. Välkomna att se på uppvisningar och prova på att träna alla våra kampsporter!
Gratis entré, vi bjuder på fika!

Budokan_HT2015

 

Det går fint att börja träna även efter öppet hus. Kontakta oss helst först bara.

 

Iaido-SM 2014 i Linköping

Årets SM i iaido avgjordes 10-11 maj i Linköping. Shimbukans enda tävlande var Nils Lantto, som gjorde tävlingsdebut. Han gjorde mycket bra ifrån sig och vann sin pool, men mötte sedan hårt motstånd och blev utslagen i åttondelsfinalen. Han fick mycket beröm av domarna och klarade sin gradering till 1 kyu utan problem.

Norrlands tävlande i årets iaido-SM: Nils Lantto, Shimbukan; Joel Bergmark och Mattias Sjölander, Umekawa. Här under en paus i tävlingarna. Foto: Peter Sjödin

Martin Lindgren medverkade som domare.

Shimbukans gamle Joel Bergmark, som numera flyttat till Umeå och tävlar för Umekawa, tog hem ännu ett SM-guld! Den här gången i 3 dan-klassen. Imponerande!

Foto: Peter Sjödin

 

Umekawas Mattias Sjölander gjorde också mycket bra ifrån sig och knep en bronsmedalj i mudanklassen och avslutade helgen men att gradera till 1 dan. Grattis!

Redan dags för 2013 – Medlemsinfo

Vi har varit dåliga på att uppdatera webbsidan, men det skall vi undvika med en plugin som uppdaterar vår Facebook då vi uppdaterar webbsidan och inte tvärt om. Så läser du detta på Facebook är det ett bevis på att detta fungerar!

Trots tystnaden på webbsidan var fjolåret var fullt med skojigheter.

Shimbukan firade 21 år, vi var och tävlade i både iaido och kendo tog medaljer i SM och hade också framgångar i internationella sammanhang. Samarbetet med närliggande klubbar har intensifierats och planer för framtiden fortskrider.

För iaidons del blir 2013 ett intressant år med Iaido SM i Umeå som arrangeras av Umekawa, där vi är med på ett hörn.

En utmaning så här in på året är att vi byter snart lokal pga stambyte hos Efyran. Vi kommer därför träna på Sunnanå skolan, men mer info om detta inom kort.

Vi har också valt att ändra för träningsavgifterna, där vi nu önskar att medlemmar övergår till autogiro och betalar 100 kr per månad, detta för att täcka upp för ökande lokalkostnader och tillgodose en fullgod träningsförsäkring.

Det kommer bli ett aktivt år, ses i dojon!

Mvh Shimbukan

Nybörjarintag 2011

Nybörjarintag

Nu är det dags igen, redan nu på måndag den 12 september börjar iaido och jodo nybörjarintaget.  Jodo-träningen börjar kl 18:00-19:25 och iaido från 19:30-21:00. Instruktör för båda träningarna är Joel Bergmark, samt Martin Lindgren vid eventuell sjukdom eller frånvaro.

Nybörjarträningen beräknas ta 12 veckor (3 månader) och därefter ha gradering de första 4 veckorna är kostnadsfri för alla nya deltagare. Alla som redan graderat i respektive budo är välkomna på vår avancerade träning. Har ni frågor gällande iaido eller jodo kontakta Joel via formuläret på denna sida lämna kontakt information om ni vill bli kontaktad.

Kendo-träningen är också intågande, för mer information om när var och hur, kontakta någon av dessa instruktörer.

För mer information om respektive budoarter, klicka runt på webbsajten eller googla eller kika på Youtube så kommer ni få en bra uppfattning om vad ni ger er in i. Vi ses i dojon!

/Joel Bergmark

Jodo & Iaido EM 2011

Logo 18 EIC 5

Snart stundar EM i jodo som i år är beläget i England. Shimbukan har inga representanter i landslaget. Laget som tränat exceptionellt flitigt inför årets EM, gör att jag känner mig säker på att vi får hem en hög medaljer.

Iaido EM är denna gång i avlägsna men ack omtalade landet norr om Spanien, Andorra. Från Shimbukan åker Martin och jag (Joel) ned för att kämpa för Sverige. Vi har tränat hårt sendan förra EM och finslipat teknikerna rejält. Övriga landslaget har tränat minst lika omfattande, och bortsett från tävling blir det som alltid kul och träffa gamla vänner och göra nya bekantskaper på plats i Andorra.

Beroende på internet access kommer uppdateringar från iaido EM ske åtminstone på Facebook, möjligen också via twitter.

Over and out!